Vanuit het Kennis- & expertisecentrum sociale veiligheid en groepsvorming bieden wij verschillende trainingen en cursussen aan. Daarnaast ontwikkelen wij trainingen en cursussen op maat, afgestemd op uw specifieke behoefte. De trainingen en cursussen verzorgen wij in company of op een externe locatie.

Zo verzorgen we studiedagen voor het primair en voortgezet onderwijs over sociale veiligheid en groepsvorming. Tijdens deze studiedagen wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een visie op het aanpakken van pesten en het bevorderen van positieve groepsvorming. Docenten krijgen inzicht in succesfactoren voor het verbeteren van de sociale veiligheid en leren meer over groepsvorming en groepsprocessen.

Regelmatig ontvangen we vragen over hoe gegevens uit een bepaalde monitoringsmethode geïnterpreteerd moeten worden. Vanuit deze behoefte hebben we een training ontwikkeld waarin leerkrachten ondersteuning krijgen bij het analyseren van de monitoringsgegevens. Vervolgens krijgen zij concrete handvatten aangereikt over welke acties er ondernomen kunnen worden op basis van (gecompliceerde) monitoringsresultaten.

Naast de Toolkit Ouderbetrokkenheid bieden we ook de trainingen aan met als thema ouderbetrokkenheid. Tijdens deze trainingen leren leerkrachten hoe zij beter met ouders kunnen communiceren en effectiever kunnen samenwerken. Ook worden er concrete tools gepresenteerd waarmee leerkrachten beter in staat zijn om ouders te betrekken bij het creëren van een fijne school.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen altijd maatwerk bieden en zoeken samen met u naar de juiste oplossing. Ook met een klein budget kunt u bij ons terecht.

Contact
Alle berichten