Cyberpesten: “Ik was geen persoon meer, maar een verhaal”

“Ik was 15 jaar, zat in havo 3 en had een grote vriendenkring. Een jongen van school sprak mij aan op msn. Hij wilde dat ik me zou vingeren voor de webcam. Als ik dat niet zou doen, dan zou hij doorvertellen dat ik dat al eerder had gedaan. Ik weigerde en toen verspreidde hij deze roddel. In de kantine werd ik door mensen aangesproken en iedereen vond mij vies. Vanaf die dag begon het cyberpesten en moest ik elke ochtend mijn best doen om op te staan en naar school te gaan, want ik had nergens meer zin in.”

Van pesten op school naar cyberpesten

“Elke dag werd ik uitgemaakt voor k*nk*rh**r.  Dit was voornamelijk op school, maar de mensen van mijn dorp wisten al snel van de roddel af. Overal waar ik kwam was het bekend. Hier werd ik zwaar depressief van. Als ik thuiskwam, kreeg ik een berichtje op mijn telefoon. Vrienden zeiden: ‘Ik schaam me voor jou. Je bent vies. Ik wil niet meer met je omgaan.’ Ik had een groot sociaal netwerk en kon het met iedereen vinden. Dit viel allemaal weg.

*De naam Isa is verzonnen. De echte naam is bekend bij de redactie.

Lees deze blog verder op de BEAM.