Foto: Pixabay

Waarom moeten ze altijd mij pesten?

Dit is een artikel uit Trouw door Robert Visscher

Als kind werd freelance-journalist Robert Visscher gepest. Nu hij zelf twee zoons heeft, leert hij ze dat ze flink van zich af mogen bijten. Hij belt met zijn moeder over wat zij zich van het pesten herinnert, en waarom ze eigenlijk niet ingreep.

Na de zwemles drommen de kinderen samen in de kleedkamer en begint de strijd om de douches. De grote kinderen zijn het snelst en weten er een aan de zijkant te bemachtigen. De andere kinderen, onder wie mijn verlegen zesjarige zoon, staan rillend in het midden van de ruimte te wachten. Aan het plafond hangen extra douchekoppen, die alleen aan gaan bij drukte. Maar het duurt altijd even voordat ze het doen.

Er zijn nog wel twee douches in de hoek vrij, maar daar komt ijskoud water uit. De kinderen blijven er uit de buurt, maar twee jongetjes duwen snel mijn zoon daaronder. Hij gilt het uit van de kou, loopt snel weg en begint te huilen. Zijn tranen vermengen zich met het warme water dat nu eindelijk uit de douchekoppen aan het plafond komt. De jongens lachen hem uit.

Lees dit artikel verder via Trouw.