Foto: Pexels

Week Tegen Pesten 2018: Laat je zien!

Over een paar weken is het alweer zover: de Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is ‘Laat je zien’. In deze week wil de organisatie de persoonlijke band tussen leraar en leerling in het middelpunt zetten om zo het vertrouwen te vergroten.

De Week Tegen Pesten vindt dit jaar plaats van 17 t/m 21 september. Met het thema wordt aandacht gevraagd voor het laten zien van jezelf door ruimte te maken voor het verhaal van jezelf en je leerlingen. Het herkennen van signalen is lastig en leerlingen moeten zelf over de drempel durven stappen om te vertellen wat er aan de hand is in de klas. Door ruimte te maken voor het verhaal van jezelf en je leerlingen ontstaat er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen als persoon. Leerlingen weten op die manier dat ze jou kunnen vertrouwen en zullen eerder naar je toe komen als er iets speelt. Een persoonlijke band tussen een leerling en leraar kan groeien zodra een leerling ziet dat zijn leraar betrokken is, oprechte interesse toont en hem of haar ondersteunt. Dit alles kun je doen door bijvoorbeeld een praatje te maken als je een leerling tegen komt of door gesprekken over gevoelige kwesties vertrouwelijk te behandelen.

Ook meedoen als school? Dat kan! Via de website van Week Tegen Pesten kan een school zich inschrijven. Hierbij moeten de schoolnaam en de activiteiten voor die week worden doorgegeven. Het is ook mogelijk om de poster te bestellen zodat iedereen kan zien dat de school meedoet.

Meer informatie? Kijk dan op de website van Week Tegen Pesten.